MASAL ANLATMAK BİZİM İŞİMİZ.

MASAL ANLATMAK BİZİM İŞİMİZ

Edebiyatımızda masallar büyük bir öneme sahiptir.Öğrenciler üzerindeki olumlu etkileri yadsınamaz bir gerçektir.Bu projemizde Anadolu Masallarımız içerisinde yer alan Nohut Oğlan ve Küllü Fatma Masallarımızın, Batı varyantlarındaki karşılıklarının öğrenciler tarafından ortak değerler ve kültürel yaklaşımlar ele alınarak değerlendirilmesi ve bu masalların sınıf ortamında İngiliz ve Türkçe diliyle sınıf ortamında öğrenciler tarafından oynanarak sahnelenmesi sağlanacaktır.Bu sayede öğrencilerin özümüzdeki değerleri öğrenirken aynı zamanda da dilsel özellikleri fark etmeleri sağlanacaktır.Masalların eğlenceli dünyasına yolculuk edecek olan öğrencilerimizi bu vesileyle de Masal türünün edebi özelliklerini öğreneceklerdir.Canlandırımalar sayesinde dil becerileri ve hayal güçleri,yaratıcı düşünme becerilerinde gelişme sağlanacaktır.

21-04-202221-04-202221-04-202221-04-2022

Yayın: 21.04.2022 - Güncelleme: 21.04.2022 22:31 - Görüntülenme: 224