İKİ DİLDE ATASÖZLERİNİ ÖĞRENİYORUM VE HİKAYELEŞTİRİYORUM

Türk Dili ve İngiliz Dilini karşılaştırdığımızda aslında toplum olarak aynı veya farklı anlama gelebilecek atasözlerini kullandığımızı fark edebiliriz.Türkçe ve İngilizce derslerinde alt başlıklar halinde anlattığımız atasözlerinin daha keyifli ve eğlenceli hale getirebilmek için anlamlarını öğrenerek ve onları hikayeleştirerek sınıf ortamında öğrenciler tarafından drama yöntemiyle yaparak yaşayarak öğrenmeyi kalıcı hale getirebilmek amaçlanmaktadır.Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesindeki okullar arasında etkileşim halinde yapılacak bu çalışmada aynı zamanda öğrenciler arasındaki bölgesel farklılıkların ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır.Öğrenciler tarafından öğrenilen iki dil arasındaki ortak atasözleri,anlamları öğrenildikten sonra hikayeleştirilerek öğretmenleri tarafından videoya çekilecektir.Çekilen videolar ve öğrenciler tarafından arkadaşlığı pekiştirmek ve ebedi dostluğu kalıcı hale getirmek için yazılan mektuplar posta yoluyla karşılıklı gönderilecektir.

21-04-202221-04-202221-04-202221-04-2022

Yayın: 21.04.2022 - Güncelleme: 21.04.2022 22:38 - Görüntülenme: 244